Iemand beperken op Facebook en berichten afschermen (verbergen)

Deze tutorial zal je stap voor stap laten zien hoe je iemand kunt beperken (afschermen) op Facebook zodat deze vriend niet alles kan zien wat jij deelt op Facebook en alleen maar berichten, foto's, en albums kan zien die jij in het openbaar deelt.

Berichten, foto's, en albums afschermen (verbergen) voor bepaalde vrienden.

Maar eerst:

Facebook heeft een optie om bepaalde vrienden toe te voegen aan een “Niet toegankelijk” lijst.

Als je iemand op de “Niet toegankelijk” lijst zet, dan betekent dit dat je nog steeds bevriend bent, maar dat deze persoon niet alles kan zien wat jij deelt op Facebook – en alleen maar berichten, foto's, en albums kan zien die je in het openbaar deelt, of wanneer je deze persoon in een bericht tagt.

En nu:

Iemand beperken op Facebook: Toevoegen aan “niet toegankelijk“ lijst

1. Ga naar je profiel (tijdlijn).

2. Klik net onder je omslagfoto op Vrienden om naar je vriendenlijst te gaan.

open facebook vriendenlijst

4. Ga in je vriendenlijst naar de vriend die je wilt beperken.

3. Ga met de muiscursor (aanwijzer) op de Vrienden knop staan en klik vervolgens op Toevoegen aan een andere lijst.

facebook vriend toevoegen aan een andere lijst

4. Klik op Niet toegankelijk.

facebook vriend toevoegen aan de niet toegankelijk lijst

Nu is deze persoon toegevoegd aan je “Niet Toegankelijk“ lijst en kan hij of zij alleen maar berichten, foto's en albums zien die jij deelt wanneer je voor de instelling “Iedereen“ (openbaar) kiest, of wanneer je deze persoon erin tagt.

Als je deze persoon wilt verwijderen uit je “Niet Toegankelijk“ lijst, volg dan deze stappen opnieuw.

Als je wilt testen en zien wat iemand in je “Niet Toegankelijk“ lijst allemaal kan zien, ga dan naar Facebook Profiel en Pagina Bekijken als Iemand Anders.

Iemand beperken op Facebook: Berichten afschermen voor bepaalde vrienden

Je kunt ook berichten, foto's, en albums afschermen (verbergen) voor bepaalde vrienden tijdens het delen.

1. Klik op de Vrienden knop en klik vervolgens op Vrienden, behalve....

facebook bericht delen met vrienden behalve vrienden

2. Klik op de vriend of vrienden waarmee je het bericht niet wilt delen.

3. Klik op de Wijzigingen opslaan knop.

4. Klik op de Plaatsen knop.


Misschien ben je ook ge√Įnteresseerd in:

Facebook profiel en pagina bekijken als iemand anders

Facebook vriendenlijst verbergen


Referentie:

Facebook: Hoe kan ik iemand toevoegen aan mijn “Niet toegankelijk” lijst?